3.4.2011

Filidemoja, kylmätyöstöä ja oman projektin luonnostelua

Kolmannen viikon kuvakavaldissa hieman demoja ja sitten oman projektini kehitystä.

Muut kuulumiset lyhyesti: Takana toinen aamuvuoroviikko maanantaista lauantaihin, eli klo 6 duuniin ja illalla ehkä yhdentoista aikaan nukkumaan. Viikon kevennyksenä oli lauantain poly-prom -bileet. Poly-prom on Penlandin kevään suuri juhla jolloin porukka pukeutuu mitä hurjempiin polyesterivaatteisiin, naamiaistyyliin siis. Juhlien viralliset jatkot olivat lasihytissä. Siivouhulluna mä tietenkin osallistuin hytin siivoamiseen ennen ja jälkeen juhlien mutta ehdin kyllä tanssiakin välillä :) Siivoaminen ennen juhlia oli muuten hyvin tarkkaa; kaikki irtain vietiin pois hytistä ja lattia puhdistettiin kunnolla. Uunien eteen laitettiin lämpösuojalevyt ja pääsy kyylarien luo estettiin.

Sää on ollut kylmä, aamuisin maa huurteessa ja perjantaina satoi rakeita. Tänään kuitenkin noin kaksikymmentä astetta lämmintä ja aurinkoista. Mukava leppoisa vapis joka siis tosin alkoi hytin siivouksella ja jatkui pyykkauksen parissa.

Huomenna vaihtuu paitsi viikko niin myös puhallusaika ja -pari. Seuraavat päivät ovat sitten aamukasista yöhön, eli hieman helpottaa kun ei tarvitse aloittaa heti kuudelta. Viime viikolla aloitin oman projektini eli haluan tehdä mustikoita kolmen kupin incalmona. Kokeilin ensin kirkkaana hahmottaen työn rytmitystä ja kuppien kokoa jotta saan työn sujumaan paremmin värien kanssa. Olen tehnyt valmiiksi muutamia värillisiä incalmokuppeja, varsinaisen työn puhaltaminen luonnollisesti nopeutuu ja helpottuu kun on tehnyt valmistavat työt etukäteen.

Viikon kuvat, olkaa hyvät!


Aihiota kyylarissa ennen ylöslämmitystäMun "black sphere" mistä kerroin aiemmassa postauksessa. Käytin kylmätyöstetyn aihion kuppina jonka sisään puhalsin kirkkaan alun. Litistin korkeilla ja hyttityöstämisen osuus oli sitten siinä. Itse tekele on silti edelleen aihio jota kylmätyöstän edelleen, nyt menossa sellainen raffimpi hionta, tarkoituksena vielä kuumakiillottaa pinta eli jossain vaiheessa esine joutuu vielä hytin puolelle.Tässä eka harjoituksen sema-hionnasta. Seuraavaksi battuto tuohon hiekkapuhallettuun kohtaan. Hiekkapuhallettuun pintaan piirretyt apulinjat pysyvät paremmin.

Muistiinpanoja, eli demojen aikana tulee piirrettyä aika paljon. Tällä viikolla demot ovat olleet paljolti erilaisten filipuikkojen vetämistä ja incalmoa.


Murrineja, niiden lämpimänä pitämistä parkissa ja sitten tuossa viimeisessä kuvassa ne onkin jo ehditty liittämään incalmona tuohon työstettävään esineeseen. Ope demosi mun luonnoksesta tuon esineen jotta näen työvaiheet omaa projektiani varten.

Kurssikaverini Karen MacKayn suunnittelema veistoksellinen muoto open käsittelyssä perjantain demossa. Tässä linkki Karenin sivuille http://kmackay.tumblr.com/


Sitten oman projektini esittelyä:
Mustikka

Kyl se siitä sitten kun harjoittelee... tarkoituksena puhaltaa tietenkin mahdollisimman ohut ja puhdas esine.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.