3.9.2011

Helsinki-München-Madrid-Segovia-La Granja


Matkasin Saran kanssa vuoden 2011 heinäkuun alussa Espanjassa ja Portugalissa. Kävimme katsomassa Aapoa ja Johannaa heidän työssäoppimispaikoissaan. Matkaan lähtiessä meillä ei ollut tarkkaan suunniteltua ohjelmaa ja päädyimmekin mielenkiintoisiin paikkoihin ja tapahtumiin.30.6.

Lentokoneen piti nousta Helsingistä kohti Müncheniä kello 6.55. Lento oli myöhässä ja se aiheutti lisää myöhästymisiä. Emme ehtineet jatkolennolle Madridiin. Pieni viivästys, johon olin henkisesti varautunut jo lippuja varatessa, koneen vaihtoaikaa olikin ollut vain puolisen tuntia. Münchenissä jonotimme lippuja seuraavaan mahdolliseen koneeseen.

Saavuimme Madridiin kolmelta iltapäivällä. Lentokentältä otimme bussin rautatieasemalle. Asemalla oli pitkät jonot ja meidät neuvottiin siirtymään metrolla toiselle asemalle.

Sielläkin oli pitkät, liikkumattomilta vaikuttaneet jonot. Kenelläkään ei tuntunut olevan kiire. Kärsivällisen odotuksen jälkeen ostimme liput muutaman päivän päähän välille Madrid-Porto sekä Segoviaan, jonne nyt olimme matkalla. Seuraava juna Segoviaan oli tosin täynnä. Odotimme jälleen.

Segoviasta siirryimme vielä La Granjaan, lopulliseen kohteeseemme.  Saavuimme sinne iltakahdeksan jälkeen. Matka kotoa perille kestikin odotettua pidempään.

Herkullisen illallisen tilasimme espanjankielisestä menusta, Aapon sanakirjan ja Saran kielitaidon avulla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.