4.9.2011

La Granja

1.7.2011

Tutustuimme lasimuseoon, lasikouluun ja lasihyttiin, jotka kaikki sijaitsivat samassa, valtavan suuressa rakennuksessa. Rakennukseen mahtui myös paljon muuta: asuntoja, asuntola ja suuri sisäpiha ulkoilmakonsertteja varten. Vuonna 1727 perustettu Kuninkaallinen La Granjan lasitehdas on toiminut rakennuksessa.

Lasimuseo teki vaikutuksen suuruudellaan. Museomyymälä, vaihtuvia näyttelyitä, suuri perusnäyttely niin Eurooppalaisesta lasista kuin omasta tuotannosta, prässejä, muotteja, pienoismalleja, studiolasia ja laitteita jos jonkinlaiseen työvaiheeseen.
Museo muistutti katedraalia, uunien kohdalla oli korkeat kupolit. Museossa oli laaja kokoelma suomalaista lasia, mm. Vesa Varrela, Oiva Toikka, Brita Flander ja Kerttu Nurminen olivat hyvin edustettuina.

 
Lasikoululla valtaosa oppilaista oli kesälomalla. Hytissä lasiuuni oli kylmänä. Puhalluksen lisäksi koulussa harjoitellaan lampputyötä, sulatusta, tasolasitekniikoita, hiomista ja lasin maalausta. Koululla järjestetään myös lyhytkursseja, erikoisuutena muottihuoltoa.
Koulun vieressä sijaitsee hytti, jossa varsinainen tuotanto tapahtuu. Tuotteita valmistetaan pääosin Kuninkaallisen lasitehtaan perinteisten mallien mukaan. Esineet myydään lähinnä museomyymälän kautta. Aapo työskenteli verstakossa napin tuojana ja muotilla.


 Iltapäivän vietimme kuninkaallisessa puutarhassa tuoksujen, suihkulähteiden ja kauneuden keskellä.

Illallista nautimme pimenevässä  Segoviassa, torin laidalla ulkoilmassa. Nälissämme tilasimme pöydän jälleen täyteen tapaksia. Illallisen jälkeen kävelimme akvedukteille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.