11.9.2011

Nazare-Alcobaca-Fatima-Alcobaca

6.7.2011

Aamukahvi tulee aina tarpeeseen. Torilta hieman ostoksia ja matka jatkui Alcobacaan. Etsimme teollisuusalueelta lasitehtaan, Vista Alegre Atlantis. Tutustumiskierros tehtaan eri tiloihin. Vaikuttavaa. Tehtaalla käy turistiryhmiä ja siellä on parvi, jossa voi seurata lasinpuhaltajien työskentelyä. Tehtaan yhteydessä on myös myymälä. Tapasimme puhaltajien työnjohtajan, joka kertoi Johannan työskentelystä miehisessä maailmassa.
Saimme huoneen Alcobacasta hotelli Santa Mariasta. Lounastimme Johannan kanssa. Hän oli menossa yövuoroon, joten päivä oli vapaa. Päädyimme vuoristotielle kohti pyhiinvaelluskohdetta, Fatimaa. Emme ehtineet viettää Fatimassa juurikaan aikaan, matkoihin meni suunniteltua pidempään.
Johanna lähti töihin ja me lähdimme myös tehtaalle. Seurasimme yövuoron työskentelyä pari tuntia. Yövuoro kestää kahdeksasta kahteen, vuoron aikana on yksi 15 minuutin pituinen tauko. Verstakon tahti oli melkoinen. Johanna pärjäsi hyvin siellä mukana. Toivottavasti saamme lukea täältä blogista myöhemmin Johannan omia kokemuksia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.