17.4.2012

Olustvere

Työharjoittelujakso Eestin Olustveressä 16.4.-31.5.

Olustveren koulu tuntuu todella hienolta paikalta. Tilat ja välineet ovat kaikki uusia, koska hytti perustettiin vasta 2 vuotta sitten vanhaan viinaköökiin eli olutpanimoon. Täällä on omat työhuoneet kylmätyöstölle sekä tasolasille ja lasinmaalaukselle yhteinen. Hytti on pieni, mutta kotoisa ja siisti. Oon ihastunu ylipäätään koko rakennukseen ja laitan kuvia heti kun vaan vanha kamera ja kaunis sää sen sallii. Saapumispäivääni lukuunottamatta Olustvere on ollut harmaa, kylmä ja sateinen.

Eilen sain pakertaa kylmätyöstöpuolella viinilasiaihioiden kanssa, mutta tänään teimme hytissä mehiläisiä (mesiläne) Eilin ja Mihan (en ole varma kuinka nimi kirjoitetaan) kanssa. Miha on 78-vuotias lasinpuhaltaja eikä meillä ole yhteistä kieltä, joten työskentely on mielenkiintoista silloin kun Eili käy hoitamassa muita asioita. Ilmeisesti hytin puolella tulen työskentelemään lähinnä juuri Mihan kanssa hänen assistenttinaan. Onneksi ukko on tosi hyvä tyyppi ja muutamia yhteisiä sanoja on löytynyt: "Ole iha rauhasa.", "Tupakoitko sinä?", "Mitä kuuluu?" Tänään aamulla hän sanoi Eilille, että ymmärrän ohjeet paremmin eestiksi kuin englanniksi. Kuulemma :D

Tänään oli myös muottiinpuhallusta vierailevan taitelijan lampunvarjostin-muotteihin, ja se homma jatkuu taas huomenissa. Minunkin annettiin puhaltaa muottiin ja tulos onneksi onnistui :) Taiteilija taisi hetkeksi säikähtää, että minkä keltanokan ne antaa kajota hänen muottiinsa.

-ila silakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.