9.5.2012

 

 Puoliväli

 Joka kerta, kun otan lisää kuvia blogia varten, luonto on tullut vihreämmäksi! Kärpäset pörisee kilpaa sisätiloissa ja ulkona linnuilla on täysi kevät päällä. Sen kuulee ja näkee . . .
Viime viikolla löysin koulun pihalta sisiliskonkin! Tai jonku muun matelijan. Se oli vain noin 5cm pitkä, eli aika pieni, ja vielä ihan tokkurassa, koska aamu oli melko viileä. Vein sen käsissäni pois jalkakäytävältä kivimuurin suojaan, jossa se myöhemmin toivottavasti pääsi nauttimaan auringonlämmöstä.
Täällä olen törmännyt myös luontokappaleeseen, jota en koskaan aiemmin ollut nähnyt livenä: haikara! (Tietoisku: viroksi haikara on kurk, ja kurki on haikor. Missä kohtaa ja kenellä nää meni sekaisin :D) Olen nähnyt todennäköiseks saman yksilön pyörivän täällä Olustveren nurkilla, viimeksi näin sen muutama päivä sitten lentävän ylitseni. Ajattelin että "Voooi mahoton ku lentää matalalla, nymmää nautin tästä hetkestä.." ja heti sen jälkeen kärpänen lensi silmääni.
 

Nonii mut siis oon mää lasiaki puhaltanu välillä :) Tuossa pakollinen todiste siitä, että kyllä mää tääl paikan päällä oon ollu. Viime viikolla meillä oli Eilin kans pikkuprojekti, jossa puhallettiin kuvassa näkyviin pajukoreihin. Niitä oli erilaisia, isoja ja pieniä ja lopputulokset oli yllättävän kivoja. Ei niistä kaikki seissy pöydällä keikkumatta, mutta muutamat oli melko tukeviakin (jotenkin päin). Eilille ei ollut tärkeää, että nämä kulhot olisivat suorassa, joten aloin itsekin katsoa niitä hiukan suopeammalla silmällä. Olustveressä on käynyt ny myös muutamia suomalaisturisteja! Pari pariskuntaa, perhe ja kouluryhmä Hyvinkäältä. He olivat erittäin mielissään siitä, että täällä oli suomalainen harjoittelija :) Ostivat paljon erilaisia tuotteita ja toivottavasti tulevat pian uudestaan.
 Eilen hyttityöskentelyn jälkeen sain vielä katkoa laatikollisen viinilaseja, joita olimme aiemmin tehneet. Koululla ei ole kylmäkatkaisukonetta kuten meillä, vaan lasiin pitää tehdä pieni viiru vapaalla kädellä ja sitten kuumentaa käsikaasuliekillä pyörittäen samalla alustaa. Ensimmäiset yritykset ekalla viikolla olivat aika toivottomia, mutta nyt olin erittäin ylpeä tasaisista leikkauksista, jotka sain aikaan.

Ensiviikolla olisi tiedossa pieni retki Tallinnaan katselemaan museota :) Lisää kuulumisia silloin!

Ila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.