22.1.2013

RULE BRITANNIA Vol.2Noninoninoni. Otetaan tähän alkuun nää tärkeimmät asiat. 1.Mä en tuu enää ikinä takas täältä. 2. Siis tää sää! 3. Only in England

1. En. Tule. Jään. Tänne.

2. Tää kylmyys ei lähde enää ikinä mun luista pois. Vaikka pakkasasteita ei ole kuin muutama, niin kosteus on hirvittävä ja siten tuntuu paljon pahemmalta kuin -20c kotona, jossa on KUIVAA, kun on pakkasta. Mia sä tiedät mistä mä puhun.

Niinkuin jo aiemmin sanoin, tää talo on kuin jääkaappi. Täällähän ei ole 200 vuotta sitten (eikä kyllä kauheesti nykyäänkään) käytetty mitään eristeitä, kun taloja rakennettin, eli mun ja ulkoilman välissä on pelkää kiviseinää. Niin ja tollanen kiva yksinkertainen lasi, tossa ikkuna-aukon kohdalla. Mmmm.. lämmintä... Voisko joku tuoda sen mun Canada Goosin takin tänne! 
Eikä nää lämmitä mitään muuta kuin alakerran olohuonetta takan avulla... Ja välillä Pollyn huoneen lämmitin on päällä nukkumaan mennessä jos on tosi kylmä. (Mun mielestä täällä on kokoajan tosi kylmä) 

No. Mähän oon tuhma. Haahuilen yleensä alhaalla siihen asti, kun Polly menee nukkumaan (koska se edelleen haluaa lukea mulle joka ilta, kun menee nukkumaan) ja sitten hiivin omaan huoneeseen ja laitan patterin täysille :) Supernopee lämmitys huoneeseen, että vaatteista voi vähentää yhden villapaidan ja verkkarit, ja sitten patteri paljon pienemmälle, että noiden sähkölasku ei kasva saman verran kuin mitä maksan tästä vuokraa :) Loput 2 villapaitaa ja verkkarit nakataan kaappiin sitten kun hyppään peitoJen alle. Ja sitten jos joku suomalainen joskus kääntää tätä blogia Alexille ja petelle, niin Shhhhhhh, älä käännä äskeistä.

Ja sit tämä lumi :D Koko maa meni kaaokseen, kun täällä oli sentti lunta maassa. Torstaina luvattiin yöksi lumisadetta ja ihmiset varautuivat kuin maailmanloppuun hamstraamalla ruokaa kaupoista. Tossa viereisen kaupan parkkipaikalla oli piiiitkä jono koko illan, kun ihmisillä oli hätä päästä tyhjentämään hyllyjä. No eihän kukaan autoileva sitten mennytkään perjantaina töihin, koska juuri kenelläkään ei ole talvirenkaita ja maassa oli sen sentin verran lunta.


Tällä lumimäärällä ei liikuta sitten metriäkään

Meillä oli kyllä studio auki, koska suurinosa asuu kävelymatkan päässä, mutta kaksi "urhoollista" ketkä asuvat autoilumatkan päässä tulivat reippaina aamulla töihin, mutta molemmat lähtivät heti yhdenksän jälkeen takaisin kotiin, että eivät vaan jää kylille jumiin, kun lumen tulo jatkui. No jos ihan rehellisiä ollaan, niin sitä lunta tulikin sitten ihan koko päivän ja suomessakin olis tullut ojaanajo jos toinenkin. Mutta pointtina tässä se, että 1cm riittä, niin koulut kiinni ja kukaan ei lähde autolla mihinkään! Postikin oli kiinni, kun ei ollut päässyt tarpeeksi henkilökuntaa töihin :)

Kaikki on täällä ihan sekaisin lumesta, täälläpäin ei oo tullut lunta kuulemma vuosiin. (kiva, että tuli nyt, koska tää lumi on mulle ihan uus kokemus se on niin jännää, valkoista ja kylmää) Työmatkan varrella olevan vihanneskaupan myyjät rakensivat välittömästi kaupan eteen lumilinnan ja puistojen penkeille ym. on tehty lumi-ihmisiä. Oli siellä yks Wallacekin (from Wallace and Gromit) koitan saada Lauralta kuvan tähän. Graeme töistä heittäytyi kanssa tekemään lumienkeleitä ja halusi itsestään otettavan kuvia :)

3. Ja sit vielä pari juttua, jotka ei voi tapahtua missään muualla kuin Englannissa. Mullahan on siitä hieno tilanne, että mä voin sanoa ihan mitä vaan, koska oon itsekin enkku. Mulla on vapaampi sanankäyttö, koska tavallaan parjaan samalla itseäni :)Tää näiden pukeutuminen. Mä oon jo useamman vuoden ihmetellyt, että kun Englannissa menee talvella viikonloppuiltana ulos, niin tytöt kulkee minihameet ja pikkutopit päällä paikasta toiseen ilman mitään pitkähihaisia paitoja saatikka takkeja. No ehkä tää kylmissä taloissa asuminen karaisee (tähän lopputulokseen me tultiin Lauran kanssa, kun pohdittiin tätä oikein ajan kanssa tossa yks päivä). Mut siis tää outo vaatekulttuuri ei koske vain tyttöjä vaan esim. eilen ja tänään kadulla on tullut miehiä vastaan SHORTSIT JALASSA, vaikka täällä on pakkasta ja lunta maassa. Mä oon niin ylpee, että mun suonissa virtaa samaa verta... :)

Toinen only in England aihepiiriin kuuluva asia. Meidän pihallahan on sitten kanoja ja kukko. Kolme kanaa ja yksi kukko. Kukko tuotiin kuulemma muutama viikko ennen mun saapumista tänne, koska joku näiden ystävä oli meinannut lopettaa sen, kun se oli kovin hankala. (Täällä on siis tällähetkellä iso villitys, että ihmiset kasvattavat pihoillaan kanoja...). No Pete ja Alex päättivät pelastaa kukon tänne, että se saa vielä lisää elinaikaa. Hommat nyt ei sitten luistaneet täälläkään kovin hyvin, koska kanat pelkäsivät kukkoa, lopettivat syömisen, tiputtivat höyheniä jne.jne. Alexin ystävätär J.J. , jolla on maatila, tuli torstaina tänne Skotlannista. Nämä miettivät sitten oikein ryhmällä täällä perjantaina, että nyt se kukko pitää lopettaa, kuka sen lopettaa ja miten. Mä olin valitettavasti töissä tämän keskustelun tapahtuessa, joten en päässyt todistamaan tapahtunutta, mikä harmittaa mua suunnattomasti. Alex oli heti kieltäytynyt kunniasta, Pete oli sanonut, että hänkään ei haluaisi sitä tehdä ellei jää ainoaksi vaihtoehdoksi. No J.J oli sitten maatalon emäntänä lupautunut hommaan, mutta heidän asiaa puidessa oli talon ohi kävellyt kaksi poliisia ja J.J. oli tuuminut, että hänpä käy kysymässä josko poliisisedät olisivat niin ystävällisiä, että auttaisivat tässä asiassa...
Hän selitti asian poliiseille, jotka TULIVAT PIHALLE PÄHKÄILEMÄÄN asiaa ja tutkimaan tilannetta. Yhdessä he siinä sitten olivat miettineet miten asia olisi paras hoitaa, kun toinen poliiseista olikin päättänyt, että kukkoa ei tapeta vaan hän vie sen kotiin..!! Siis wtf?

Pete antoi minulle kuvan tästä ikimuistoisesta hetkestä kun Tom the Cockrol sai uuden kodin


No hyvä kukolle, sai taas varmaan pari viikkoa lisää elinaikaa, mutta kyllä suomessa poliiseilla on a) muutakin tekemistä, oletettavasti ainakin ja b) olisivat soittaneet jonnekin läänin eläinsuojeluun jo heti ensimmäisen lauseen jälkeen :) Mutta hyvä näin, kaikille jäi hyvä mieli. Kiva, että otetaan vähän löysin rantein, eikä olla niin turhantärkeitä :)

Tästä eteenpäin tulee pelkkää työharjoittelu asiaa, että ne keitä aihepiiri ei nappaa, voivat tässä kohtaa sulkea selaimen ja cheerio!Loco Glassista hieman infoa tähän alkuun. Loco on Colin ja Lousie Hawkinsin 1998 perustama yritys. Tällä hetkellä Lousie on hoitovapaalla kahden pikkupojan kanssa, eli teen töitä Colinille. Locossa työskentelee minun lisäkseni Richie, Imogen, Graeme, Mike ja Nicky. R, I ja G ovat kaikki opiskelleet lasinpuhallusta ja suorittaneet tutkintonsa. Mike on ollut jo useamman vuoden Locossa töissä, mutta hän ei ole opiskellut ikinä lasinpuhallusta, kylmätyöstöä tms. Hän on Locossa oppinut kylmätyöstön taidon ja hän onkin vallan erinomainen työssään (jos siellä langoilla on vielä tässä vaiheessa joku muukin, kuin meidän koulun oppilas tai opettaja, niin kylmätyöstöllä tarkoitetaan mm. hiomista, hiekkapuhallusta, kaiverrusta ym. hommaa jossa lasin työstämiseen ei tarvita kuumuutta/lämpöä). Nicky ei ole lasinpuhaltaja, hän on kuvataiteilija, joka tekee Locon toimistohommat, tilaukset ym. ja hieman kylmätyöstö hommia.
Richie on tulossa jossain vaiheessa keväällä suomeen tekemään Anun kanssa roll-uppeja, että koulun porukat näkevät hänet silloin (mikäli ette ole juuri silloin omissa työharjoitteluissanne).
Kaikki Locossa on todella hauskoja tyyppejä ja olemme luonnollisestikin käyneet jo muutamaan otteeseen pubissa töiden jälkeen heittämässä vähän läppää :)

Loco sijaitsee paikassa nimeltä New brewery arts, joka on vanha panimorakennus, joka on nykyään täynnä eri käsityöläisten studioita. Yksi heistä on ystäväni Laura, joka on asunut Englannissa jo 15 vuoden ajan. Laura tekee ihania nalleja, hiiriä, pöllöjä ja muita mahtavia pikku ystäviä, käykää katsomassa Lauran töitä osoitteessa www.mirjamidesign.com

Tässä kuvia koko rakennuksesta ja Locosta (ja mulla ei edelleenkään ole mitään sananvaltaa siihen mihin nää kuvat ruudulla sijoittuu, yritetty on)

 
Panimorakennus

 
Loco Glassin sisäänkäynti
     
Studion etuosan myymälä
Hytti (Jos siellä vielä näinkin pitkälle on joku koulun ulkopuolinenkin roikkunut matkassa, niin kerrottakoon, että työskentelytilaa kutsutaan lasihytiksi)
Vasemmalta oikealle: Imogen, Mike, Graeme,Nicky ja Richie. Otan kunnon ryhmäkuvan joku päivä.
Olen nyt ollut viikon Locossa ja olen tehnyt jo useita erilaisia töitä. Luonnollisestikin olen joutunut siivoushommiin, se oli odotettavissakin, mutta sen lisäksi olen päässyt paljon studion jokapäiväiseen pyörittämiseen mukaan, kuten tilauksien pakkaamiseen, tarkistamiseen, laskuttamiseen, lähettämiseen jne. Olen tehnyt korvakoruja, katkonut "caneja" (sori mä oon jo viikon jälkeen niin enkku, että en voi mitenkään muistaa mikä toi sana on suomeks ja sanakirja tarjoaa mulle ihan vääriä vaihtoehtoja).
Olen myös jo yllättäen päässyt hiomaan esineitä ( en olisi jos Colin olisi tajunnut mihin mua laitetaan :) ). Normaalisti esineiden työstämään pääsyyn on kulunut useampi viikko, mutta Graeme luotti, että osaan hio suoria pohjia :D
Colin sanoi tänään, että pääsen "kuuma puolelle" mukaan tällä viikolla, jeij!

Nyt sitten äitikin voi sulkea sivun, Veeralle ja muille koululaisille laitan vielä kaksi kuvaa näiden penkistä, joka on pikkuisen erilainen kuin meillä. Että too-da-loo ja seuraavaan päivitykseen XXXhttp://2.bp.blogspot.com/-IDtze8GuwPM/UP7OUwr1PZI/AAAAAAAAANE/pzFkqODIOy8/s1600/WP_000082+(2).jpg
KATTOKAA TOTA SELKÄNOJAA :) !
Selkänoja vielä lähikuvassa ja postisaksiakin säilytetään tossa penkin reunalla
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.