21.4.2013

Tromsø, Nordens Paris! 2

 Ja niin taas hurahti kaksi viikkoa! Aika menee tosiaan siivillä ja täällä olemisesta alkaa nyt oikeasti nauttimaan! Kevät on alkanut tulemaan hurjaa vauhtia ja lumet sulaa, mm. tiet ovat jo suurinpiirtein kaikki kuivia ja lumikasat hupenevat silmissä. Päivä pitenee joka päivä 10min., minkä on kyllä huomannut selvästi kuluneina viikkoina, eikä se aurinko sitten enään reilun kuukauden päästä laskekkaan:)


Jäämerenkatedraali edestä...
 Sitten pika briiffaus Tromssasta! Kaupunki on Norjan 7. suurin 69 116 asukkaallan (2012) ja se on myös Pohjoismaiden suurin napapiirin yläpuolella oleva kaupunki (350km napapiiristä). Tromssa toimii Pohjois-Norjan pääkaupunkina ja siellä sijaitseva yliopisto tekee kaupungista  nuorekkaan ja vilkkaan. Hauskana seikkana Tromssan keskustassa sijaitsee Pohjois-Norjan kaupungeista eniten vanhoja puutaloja ja itse koenkin kaupungin enemmän suurena viihtyisänä kylänä kuin kaupunkina. Kaupungin keskusta sijaitsee n.12km pitkällä ja 2km levellä Tromsøyan saarella, mikä nostaa mm. vuokrien hintoja Norjankin hintatasolla todella ylös.
...ja sivusta
Tromssasta käytetään lempinimiä Pohjolan Pariisi ja Jäämeren portti, kuuluisimpia nähtävyyksiä on arkkitehtuuriltaan mielenkiintoinen Jäämerenkatedraali, Revontuliplanetaario, sekä tunturin huipulle menevä näköalahissi Fjellheisen.
Jja ilmastosta vielä sellainen pikku juttu, että täälähän vaikuttaa tuo Golfvirta niin voimakkaasti, että pohjoisesta sijainnista huolimatta kaupungin pakkasennätys on vain -18°C ja tammikuun keskilämpötila -4°C. Jos haluatte lisätietoa paikasta niin käykääpäs tsekkaamassa vaikka wikipediasta!;)
Sitten työharjoitteluun... Toisella viikolla Blåstin suomalainen työntekijä Anniina palasi takaisin!!! Jeah! Kyllähän sitä yllättävän hyvin pärjäsi sen ensimmäisen viikon englannilla, mutta nyt oma oleminen kyllä rentoutui vielä huomattavasti:)
Nyt kun meitä on paikalla kolme, niin olen 'päässyt' tekemään enemmän erilaisia kaiverrus ja hiomisjuttuja, kun hytin puolella ei välttämättä ole ollut hommia kuin kahdelle.
Ja näitä tulis sitte 150...
 Kaiversin mm. lahja-
kortteja, joita tuli suurempi tilaus, sekä hioin
Mun eka kala!!
pieniin juomalaseihin pohjia ja jatkohioin jääkarhuja. Jääkarhut ovat hienoja ja olen aivan innoissani kun Silja sanoi että näyttää joku päivä kuinka niitä tehdään!
Hytin puolella assauksen välissä olen päässyt myös itse tekemään yhden puhalletun kalan ja pikkulintuja!!;)
Kaloissa avustaminen on kiireistä, mutta aikas hauskaa. Siinä ei kerkeä paljon haahuilemaan, mutta rytmi onneksi löytyi alku kankeilun jälkeen ja sekä assaukseen, että omaan ensimmäiseen kalaan oltiin varsin tyytyväisiä:) Kalan sain mukaan, joten voin sitten esitellä sitä ensi syksynä! Pikkulinnut pääsivät tällä viikolla myyntiin, katsokaapas huviksenne valuuttamuuntimesta 180nok...;)


Gruppe Blåst!

Johanna, jos teillä oli penkeissä selkänojat, niin meillä on pehmusteet;)


Perheen koira Leik
 Työpäivän jälkeen aika kuluu lähinnä tietokoneella musiikkia kuunnellen ja tekemistä on välillä vaikea keksiä, mutta parin viikon sisään kävin mm. tosiaan kerran hiihtämässä, mikä taisi kyllä jäädä tämän talven ensimmäiseksi ja viimeiseksi kerraksi jos lumi sulaa tähän tahtiin, tein Sunnuntai kävelyn Jäämerenkatedraalille ja piipahdin katukahvilassa, kahvi 4.08€!, sekä käytiin paikallisessa teatterissa katsomassa Siljan lasten 'mukana' Peppi Pitkätossua. Ei voi muuta kuin todeta, että esitys oli loistava, vähäisestä ymmärtämisestä huolimatta!

Peppi otti kaikki esitystä katsomassa olleet lapset lavalle!
Asumisasiat eivät ole vieläKÄÄN selvinneet, sillä sain jatkoaikaa nykyisessä asumuksessani, mutta lähtö tulee nyt sitten oikeasti 27.4, joten ei muutakun tsemiä että majoitus löytyy ennen sitä!:)

Täytyy vielä todeta että nyt kun on pystynyt keskittymään jännityksen sijaan muihin asioihin, niin maisemat täälä ovat kyllä henkeä salpaavan upeat ja kaupunki on itsessäänkin kaunis! Odotan jo innolla että tunturin päälle menevä Fjellheisen alkaa toimimaan jälleen(11.5.) ja pääsee näkemään saarta yläilmoista!!  Seuraavaan kertaan! Ha det!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.