26.5.2013

Tromsø, Nordens Paris! 3Noniin noniin, täällä taas!
Kahdeksan viikkoa takana ja hengissä on selvitty! Ympäristö muuttuu huimaa vauhtia ja vaikka minulle kerrottiin, että täällä ei ole juurikaan kevättä vaan talvesta tulee sitten suoraan kesä niin eihän sitä voinut uskoa, mutta kyllä tässä juurikin niin kävi! Lumi suli aivan uskomatonta vauhtia ja yhtenä päivänä sitten tuli +20 lämmintä ja puihin lehdet. Pitää tosiaan ottaa huomioon että kesä täällä on keskimäärin sitä +15-20°C:)
Ydin keskustaa? Kyllä!


Lunta ei juurikaan ole enään kuin muutamia kasoja siellä täällä ja tottakai huipuilla. Tiedossahan oli myös jo etukäteen että se aurinko ei täällä enään kesällä laske, mutta kyllä tämä valoisuus vaan on silti ihmeellistä. Onneksi huoneen saa sen verran hämäräksi, ettei tarvitse yötäpäivää valvoa;)

Vihreys on saapunut!


Asumisasiat ovat olleet kokoajan hieman epäselvät ja niin se taitaa olla loppuun asti:)
 Kaksi viikkoa kävin väliaikais majoittumassa sellaisessa rivitalossa, josta yksityishenkilö vuokrasi huoneita ja palasin sitten tuttuun ja turvalliseen, elikkäs takaisin Siljan luokse. Kyllähän fiilis oli vähän kuin olisi kotiin tullut takaisin kun sain levitettyä kamat takaisin tähän yläkerran n.2mX2m huoneeseen!:)

Pingu:)


 Hytin puolella on alkanut pääsemään rytmiin mukaan ja jonkinlaista rutiinia on alkanut muodostua. Avustaminen on hauskaa ja nappi, sekä puntteli harjoitus on korvaamatonta. Työskentelyn seuraaminen on myös mielenkintoista ja kuinka helpolta se viinilasin tekeminen näyttääkään... :D Niin ja olenhan minä oppinut tekemään pingviinejä!! Aina kun työskentely keskeytyy, vaikkapa sillä että tulee asiakas niin teen pikkulinnun, pingviinin tai pieniä lasinappuloita, joista tehdään sormuksia. Minulle on myös nyt sitten näytetty se jääkarju!! En tosin ole vielä kerennyt kokeilemaan sitä ja vaikutti aikas haastavalta, joten saas nähdä miten käy:)
Sormus nappuloita


 Blåstilta tilattiin kesällä järjestettäville nuorten filmifestivaaleille palkinnot, joiden valmistuksessa pääsin avustamaan ja joiden tilaajilta tuli porukka kuvaamaan kolmella kameralla palkintojen valmistusta. Minulle ei aivan selvinnyt oliko kyseessä vain dokumentointi vai meinataanko svideo näyttääkkin jossain. Nimeni kuitenkin kysyttiin:) 


Hip hip.... HURRAA!!!!

Toissa perjantaina täällä oli varmaankin Norjan suurin juhlapäivä, elikkäs Norjan kansallispäivä 17.mai! Ja täällähän sitä osattiin juhlia. Keskustassa meni useita kulkueita, joita ihmiset kerääntyivät ihastelemaan. Suurella osalla juhlaväestä oli kansallispuvut päällä, taikka muuten siistit juhlavaatteet, miehillä oli puvut.
Saamelaisten kansallispuvut <3

Keli oli kertakaikkiaan upea ja lämmin(+20). Oli kevään ensimmäinen oikeasti lämmin päivä ja puut alkoivat päivän aikana vihertämään. Vaalea ihoisena myös tietenkin paloin, mutten onneksi pahasti;)
Kaikilla oli norjan lippuja käsissä ja tunnelma oli muutenkin todella riemukas. Viimeistä kulkuetta menimme porukalla seuraamaan lasihytin edustalle ja kannoimme sohvat pihalle! Tämä herätti ohi marssivassa seurueessa varsin paljon hilpeyttä kun istuimme sielä kuoharit ja Norjan liput käsissä:) Kumpa Suomessakin osattaisiin juhlia näin suurta juhlaa näin siististi!

Keskustan juhlahumua

JEI!!!!!!
 Kävimme viime viikolla porukalla saunomassa suomiseuran omistamassa puusaunassa saaren pohjoiskärjessä! Oli kyllä ylivoimaisesti hienoimmat maisemat mitä olen saunasta päässyt ihailemaan. Porukka oli myös varsin mielenkiintoinen, sillä siihen kuului kaksi suomalaista, kaksi norjalaista, yksi ilm. filippiiniläinen, kiinalainen, latvialainen ja venäläinen. Koko päivä oli ollut lämmin ja illalla oli melko tyyntä kun aurinko ¨laski¨ hetkeksi vuorien taakse, hetki oli aivan mykistävä. Uimassa piti myös tottakai käydä ja voin kertoa että kristallin kirkas merivesi ei aivan ole vielä lämmennyt:D

Ei lisättävää...Polaria. Päärakennus kuvastaa arktisen merenkäynnin rannalle paiskaamia jäälauttoja
Polarian asukit
 Sunnuntaina kävin tutustumassa polariaan, joka on maailman pohjoisin akvaario. Siellä pääsee ihailemaan arktisia vesieliöitä ja vetonaulana siellä on avoin hyljeallas jossa vipelsi neljä hyljettä. Siellä pääsi myös katselemaan kahta lyhytelokuvaa "Svalbard - Arctic Wilderness", jossa esiteltiin huippuvuorten maisemia ja eläimiä, sekä "Northern Lights in Arctic Norway", minkä kaikki varmaan osaavat kääntää:) Hieno paikka, kannattaa käydä!

Vaikka tiedän kuinka paljon te siellä Suomessa minua ikävöitte;), niin saan jatkaa harjoittelua täällä vielä kesäkuun! Jotenka näkymisiin sitten kun pääsen täältä palautumaan ja kyllä sitä koto Suomea tulee silloin tällöin ikävöityä! Blogeilu kuitenkin siis jatkuu!! HA DET!


Ja p.s. teille jotka olitte ihmeissänne siitä etten ollut koskaan käynyt kiinalaisessa ravintolassa syömässä, asia on nyt korjattu!!! Ja arvoisessaan paikassa:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.