22.9.2013

Sadonkorjuuaikaan TaiTava-shopissa


Opiskelijatöitä TaiTava-shopista!
Avoinna ma-pe 8.45-16.00.

TaiTava-shopissa on tarjolla vaihteleva ja runsas tuotevalikoima Ammattiopisto Tavastian eri koulutusaloilta. TaiTava-shop sijaitsee Hämeenlinnassa, osoitteessa Hattelmalantie 25. Samassa rakennuksessa palvelee kahvila-ravintola Punaportti, jossa on myös elintarvikemyymälä.

Nuutajärvellä toimiva lasialan koulutus toimitti syyskuussa myymälään suuren erän sadonkorjuuaikaan sopivia lasituotteita. Erikokoiset, -muotoiset ja värikkäät kurpitsat saa mukaansa myös lahjapaketissa! 
Kaikki TaiTavassa myytävät lasiesineet on valmistettu perinteisin käsityötekniikoin Ammattiopisto Tavastian lasihytissä ainutlaatuisessa Nuutajärven lasikylässä.
 
Kurpitsat tehdään sulasta lasimassasta. Tässä muutamia kuvia kurpitsan valmistuksesta:
 
Etualalla aiemmin tehtyjä, jo jäähdytettyjä kurpitsoja. Hennillä on pillin päässä juuri lasiuunista otettu 1100 asteinen  alkulasi, josta hän puhaltaa postin kurpitsaa varten.

 
Kurpitsan raidoitus ja aaltomainen pinta tehdään painamalla lasi metalliseen rihlamuottiin. Samalla lasiin puhalletaan hieman ilmaa.

Otto lämmittää työstettävää lasia trummelissa. Lasin täytyy pysyä kuumana ja notkeana työstämisen ajan.

Kurpitsan kanta ja rönsyt tehdään erillisestä lasinapista. Valmis esine viedään jäähdytysuuniin (500 astetta). Lasi tulee jäähdyttää huoneenlämpöön hitaasti jotta lasin sisäiset jännitykset päästyvät.

 

Lasikurpitsat lahjapaketissa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.