30.11.2014

Hilsen fra Danmark!

Työssäoppiminen Tanskanmaalla alkaa olemaan pikkuhiljaa loppusuoralla ja pikkaisen nyt kerron missä olen ollut ja mitä tehnyt.

Elikkä, koko opiskelu ajan olen miettinyt enemmän tai vähemmän työssäoppimista Tanskassa, maassa joka on pitkään ollut lähinnä sydäntäni ja useiden lomamatkojen kohde.
Välillä hautasin idean lähteä Suomen rajojen ulkopuolelle, kunnes aivan elokuun alussa päätin ottaa yhteyttä Hundestedissa toimivaan studioon ja kysyä työssäoppimispaikkaa kymmeneksi viikoksi. Myöntävä vastaus tuli takaisin seuraavana päivänä ja siitä sitten lähti matkan suunnittelu käyntiin.

Elikkä tosissaan Hundested on pienehkö satama kylä Sjællandin pohjoisosassa, joka kuuluu Halsnæsin kuntaan. Matkaa Hundestediin on Kööpenhaminasta ajallisesti junalla noin puolitoista tuntia. Aluksi ajatus vähän mietitytti asua 10 viikkoa paikassa jossa ei oikeastaan ole mitään muuta, kuin tarpeellinen elämiseen ja voin nyt todeta että ajatukseni osuivat suht oikeaan :D Mutta kiitos Tanskan loistavan julkisen liikenteen, joka viikonloppu on päässyt vähän tuulettumaan Kööpenhaminaan.
Näkymä auintaloni ikkunasta.
Hundestedin satama-aluetta.
Rantaa, mikä haisi ihan kalalle!

Hundestedin pääkatu päivällä....

Ja samainen katu illalla.

Näkymää kukkulalta kohti satamaa.


Sitten itse asiaan, eli harjoitteluun! Lasistudio Glassmedjen sijaitsee Hundestedin satama-alueella aivan meren tuntumassa ja sen omistavat Nanna Backhaus Brown ja Andrew Brown.
Nannan ja Andrew'n lisäksi studiolla työskentelee assari Anniina, joka on ollut korvaamaton apu minulle tämän harjoittelun toteutumisen kannalta, suuri kiitos siis hänelle!

Studio
Studion tuotanon voi karkeasti jakaa kolmeen kategoriaan, käyttölasi, valaisimet ja uniikit.
Käyttölasit pitää sisällään viinilaseja, juomalaseja, sekä erilaisia tarjoilu kulhoja.


Valaisemat on Glassmedjenin yksi ykkös tuote ja niitä löytyy monenlaisia, mutta silti kaikista löytyy jokin punainen lanka, esimerkiksi muodon tai kuvioinnin suhteen.Nannan ja Andrew'n uniikit eroavat hyvinpaljon toisistaan, sillä Nanna tekee lähinnä ainoastaan pasterellejä, kuten vaaseja ja Andrew taas puolestaan suhteellisen kookkaita battuutto hiottuja esineitä.


Työpäivät alkavat klo. 7:45 ja ovat hyvin työntäyteisiä, eli aikaa ihmettelemiseen ei jää. Aamupäivät puhalletaan hyvin tiiviisti ja ripeäällä tahdilla siten että lähes kokoajan on kaksi esinettä työnalla. Lounaan jälkeen puhallukset normaalisti jatkuvat, mutta vähän rauhallisemmin mitä aamulla.
Tämä työtahti tuntui aluksi vähän hurjalta, mutta ensimmäisen viikon jälkeen siihen tottui ja tällähetkellä se tuntuu oikein mukavalta.
Päivä on pulkassa siinä klo. 16:00 aikaan.
Ensimmäiset viikot olivat todella kiireisiä, sillä Nannalla ja Andrew'lla oli tulossa näyttely Kööpenhaminaan jonne piti valmistaa esineitä kaiken muiden töiden lomassa. Kaikista selvittiin, näyttely oli ja meni ja paluu normaaliin työhön sujui hyvin.

Itse olen osallistunut tässä tiimissä assaamiseen, eli nappia, lautaa, hiekkapuhallusta ja juoksemista paikasta toiseen ;)
Paljon uusia juttuja oppinut tai lähinnä oppinut jo opittujen asioiden tekemistä toisella tavalla ja saanut niihin ihan erilaista näkökulmaa.

Kaikinpuolin harjoittelu on mennyt hyvin, pidän työpaikasta ja Tanska on mahtava maa! Mutta täytyy rehellisesti sanoa, että ei minusta enään saa pikkupaikkakuntien asukasta. On ollut päiviä, ehkä liiankin monta, jolloin on meinannut pää ihan oikeasti hajota.... Mutta kaikesta on selvitty ja positiivisin mielin eteenpäin mennään :D Kööpenhamina on ollut minun henkireikä, siitä kaupungista en saa tarpeekseni!Paljon olisi kerrottavaa, mutta olen niin huono kirjoittamaan, joten ainakin lasikoulu joutuu odottamaan kun pääsen kertomaan harjoittelusta ihan kasvotusten!

Tässä vielä linkki Glassmedjenin sivuille, käykää tutustumassa! http://www.glassmedjen.com

Tak og se dig!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.