29.11.2015

PINO SIGNORETTO, Murano, VenetsiaMatkalla Venetsiassa 3.-10.10.2015

Maanantaina matkasimme jälleen kohti Muranon saarta, tällä kertaa kohteena Pino Signoretton lasistudio. Aamuisen sumun lisäksi ilmassa leijaili jännitystä, sillä olimme menossa tapaamaan mestaria – maineeltaan yhtä maailman taitavimmista lasinpuhaltajista. 


Pino aloitti lasin parissa vuonna 1954 vain kymmenen vuotiaana kattokruunutehtaalla ja hän työskentelee edelleen tiiminsä kanssa, nyt 71- vuoden iässä. Hänestä tuli mestari vuonna 1960 ja vuonna 1978, kaksikymmentäneljä vuotta lasin parissa aloitettuaan, hän perusti oman lasistudionsa Muranoon.  Pinon erityisosaamiseen kuuluvat lasiveistosten tekeminen ja hän on tehnyt yhteistyötä monien taiteilijoiden mm. Salvador Dalin ja Emilo Vedovan kanssa.  Uransa aikana hän on vieraillut ja valmistanut merkittävän määrän veistoksia myös Yhdysvalloissa sekä Japanissa. Hän on myös toiminut arvostettuna opettajana useissa eri lasikouluissa.

Päästyämme perille oli Pino tiimeineen jo täydessä vauhdissa. Perinteiden mukaisesti työt aloitetaan edelleenkin jo aamunkoitteessa. Jännityksemme purkautui lasistudion pihalla hihittelyksi kun ihastelimme ja kuvasimme kaikkea mitä silmiin osui. Jopa pihalla lojuvat roskat ja rikkoutuneet teokset saivat suurta ihailua osakseen. Kuikuiltuamme aikamme kainosti pihalla ja hytin oven suun tienoolla pyysi yksi tiimin jäsenistä meidät peremmälle.
Vierailumme aikana Pino valmisti kaksi esinettä. Ensiksi upean veistoksen, johon hän painoi leimasimella kasvoja ja tämän jälkeen hämmästyttävän yksityiskohtaisen koiranpää-veistoksen. Pino huitoi merkkejä sekä antoi käskyjä tiimillensä temperamenttisesti ja normaalisti äänekäs ryhmämme seurasi mestarin työskentelyä hiljaa ja keskittyneesti. Työskentelyn päätyttyä hän kuitenkin vilautti meille aplodien saattelemana charmikkaan hymynsä ja saapui kättelemään meitä kaikkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.