24.11.2018

Jenni ja kumppanit Muranossa!

Tässä on katukuva Muranon kahvilasta missä puhaltajat lounastavat

Ciao! Terveisiä Muranon reissultamme Toukokuulta! Osallistuimme GAS konferessiin (https://www.glassart.org/2018murano.html)16.-19.5.2018. 
Olemme kotiutuneet, käyneet läpi satoja kuvia ja haaveilleet paluusta takaisin. Nyt kun talvi painaa päälle ja joulu tekee nopeaa tuloaan, olisi mukava palata kauniiseen Italiaan. Ehkä parempi kuitenkin tyytyä (toistaiseksi) vain reissukuviin.

Meillä oli asunto Venetsiassa, jonka Manu järjesti meille. Meidän kansainväliseen taloomme kuului Ranskalainen Manu, Etelä-korelainen Ha, Italialais/suomalais-juurinen Gina, sekä ihan suomalaiset Antti ja minä. Aka DREAM TEAM!!

Tässä Haa ja Manu seuraavat ensimmäisenä päivänä Muranon katujen ja kanaalien toimintaa.

Reissu oli hyvin inspiroiva. Kaikki tuntui epätodelliselta. Lasia ja tietotaitoa oli joka paikassa, ja ruoka oli aina taivaallista. Melkein jokainen ihminen, kenen kanssa keskustelimme, oli tekemisissä lasin parissa. 
Vierailimme ensimmäisenä päivänä studiossa ja tutustuimme paikkoihin joissa seuraavina kolmena päivänä demot tapahtuisivat.

Maestro Davide Fuin tekemässä pikarin jalkaa studiollansa.

Avaamassa pikarin kuppiosaa eli pesää.

Minun fanityttö-hetkeni! Uskomaton Davide ehti ottaan kanssani kuvan työn ohessa! Ihailen hänen taitoijansa ja tiimin yhteisymmärrystä.

Mattia Salvadore poseeraamassa veljensä kanssa tehtyjen töiden kanssa heidän studiolla.

Aikasemmin 2018 menehtyneen Maestro Pino Signoretto Studion edusta.

Antti, Gina ja meikä.


Koska olisimme seuraavat kolme päivää intensiivisesti Muranossa, niin osa porukasta päätti mennä tekemään turistiasioita Venetsiaan. Muutoin Venetsiassa ei olisi ollut aikaa muulle kuin nukkumiselle.

Basilica di San Marco.
Pyhän Markuksen tori.

Dogen palatsi.

Libreria Acqua Alta.
Vietettyämme koko iltapäivän Venetsiassa ja jalat hapoilla, nukuimme hyvät yöunet ja valmistauduimme henkisesti tulevaan kolmeen, hyvin intensiiviseen päivään! Alotimme aamumme ennen seitsemää ja menimme nukkumaan vasta puolen yön aikaan.

Murano Millefiori tehtaan sisäpiha.

Mattia ja Marco Salvadore ensimmäisessä demossa mihin saimme liput.


Demo kappale jossa on isoja murrineita.

Kappaleen litistys voimalla.

Nanson Moretti tehtaan tiloista ennen demoa.

James Mongrain demo ja hänen assistentti Taylor Ames.

James Mongrain valmistamassa kantta ja sen koriste osaa. Assistenttina Jason Christian.
Kaikkien demojen jälkeen oli aikaa käydä katsomassa erilaisia näyttelyjä ja pystytettyjä taideteoksia vain GAS-tapahtuman takia, sekä ehkä vähän myös shoppailla ja syödä hyvin.Nancy Callan demo.


Lux Lumen näyttely.
Lux Lumen näyttely.Näimme myös tuttuja Ginan kanssa: Maestro Lino Tagliapietra.


 Pitkän päivän jälkeen taas lyhyille unille ja aamulla hämärän aikaan takaisin Muranoon.

Vidar Koksvik viimeistelee inhorealististansa luutansa.
Juuri ennen kun kappaleet yhdistetään. Vidar penkissä, Ned Cantrell trummelilla, assistentti Tanja lämmittää polttimella ja assistentti Jonas Noel Niedermann.
Demo Vidar Koksvik ja Ned Cantrell tekemässä yhteistyön Nedin söpöstä linnusta ja Vidarin inhorealistisesta luusta. Assistenttina Tanja Burkhardt.
Demot jatkuu...


Gina, Antti ja Meikä


Antti, minä, Gina ja opettajat Marika Kinnunen ja Sara hulkkonen!
Suurin osa intensiivisestä kolmesta päivästä oli aina jonottamista joka paikkaan. Tässä jonottamassa demolippuja auringonpaahteessa.
 
Manu ja kattokruunu.


Nukkua ei juuri ehtinyt, kun oli aina niin paljon näkemistä - mutta kyllä hyvä Italialaisen kahvin ansioista jaksoi, ja univaje ei tuntunut missään muualla kun silmäpusseissa.

Yksi hienoimmista demoista oli ehtodottomasti Lino Tagliapietran pitkitetty demo. Hän teki kaksi suurikokoista työtä tiiminsä kanssa, josta koostuu Darin Denison, Erich Woll, David Walters. Uskomattoman taitavia lasinpuhaltajia jokainen.


Lino ja David.
Maestro vaati uutta penkkiä ja ei mennyt aikaakaan kun sopiva penkki tuotiin.
Lino putsaamassa tiimiänsä.
Erich, Lino, David ja Darin.
Lino viimeistelemässä kappalettansa joka on tehny pienistä murriineista jotka  Erich on tehnyt Linolle hänen suunnitelmien perusteella.

Ja niin kuin kaikki hyvä, myöskin tämä uskomaton konferenssi loppui aikanaan. Viimeinen demo jonka näimme oli täydellinen lopetus, sillä se oli Salvadore-perheen yhteinen demo. He ovat harjaantuneita ja intohimoisia esiintyjiä kaikki, varsinkin isä Davide Salvadore.

Veljekset Marco ja Mattia. Papa Salvadore seuraa työn jälkeä.

Incalmon yhdistäminen.

Vähän huono kuva valmiista kappaleesta!
Salvadore perheen assisstentti ja galleria pitäjä. Hän oli välillä puku päällä myös assaamassa hytissä.

Kun demot olivat ohi, keräännyimme kaikki kanavan reunoille odottamaan Glass Fashion Show:ta. He saapuivat kondooleissa musiikin ja taputuksien ja hurraahuutojen saattelemana. Sitten iltariehat kestivät pitkään yöhön live cover bändin tahdissa. 

Kanaalin Fashion Show.

Pojatkin osallistuneet asuillansa.
Dance party!

Kaikkien fiilis oli haikea mutta todella iloinen. Tapahtuma oli nyt ohi ja täytyi palata kotiin ja arkeen. Kiitos kaikille mahtavasta reissusta ja otetaan taas pian uudestaan!

xoxo jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.